Зеленичке плаже

—Приредио О.Н.—

Плажа Лаловина

Плажа Лаловина прва је плажа до Мељина. Има је добила управо по бријегу који се налази између Зеленике и Мељина. Одликује се дивљом љепотом, што је чини можда и најљепшом плажом у Зеленици. Изолована је од буке градског саобраћаја и по чистоћи воде може се мјерити са било којом плажом у заливу. Плажа је изложена зрацима сунца током већег дијела дана. Посута је ситним шљунком и идеална за породице са дјецом.

На плажи је могуће изнајмити лежаљке и сунцобране, а постоји и плажни бар.

Плаже Плава тишина и Маринеро

На простору крај старог хотела Плажа, првог хотела у Боки Которској, налази се пар плажа које и поред своје подвојености на неки начин чине јединствену цјелину. Дио испред Хотела некада је био плажа хотела, а потом и плажа Сарајевског дечјег одмаралишта, које је након затварања хотела, користило хотелске просторије. Плажа Плава тишина налази се крај истоимене пицерије и плажног бара. Плажа је дијелом пешчана, а дијелом бетонска. На плажи се налази муло, на који љети пристају бродићи за излете. До Плаве тишине налази се кафе Маринеро са сопственом бетонском плажом.

На овом простору се налази и базен за ватерполо.

Могуће је изнајмити лежаљке и сунцобране.

Плажа 357

Плажа 357 са истоименим кафићем је због пространијег плићака и дечијег игралишта изузетно погодна за малишане. Мноштво палми обезбеђује и обиље природне хладновине.

Могуће је изнајмити лежаљке и сунцобране.

Плажа Змијице

Плажа са истоименим плажним баром је посљедња зеленичка плажа према Кумбору. Изузетно је популарна међу омладином, особито због живих свирки. У плажном бару често гостује Ненад Милосављевић, пјевач групе Галија. Поред музике, плажу воле да посјећују и љубитељи популарних игара са картама – бришкуле и трешете. Плажа је комплетно опремљена.